RC_Andreas
RC_Andreas

RC_Andreas

      |      

Subscribers

   Νέα βίντεο

RC_Andreas
31 προβολές · 4 μήνες πριν

⁣Δύο οπαδοί του Τζέιμς Μποντ (Γιάννης Γκιωνάκης και Κώστας Χατζηχρήστος), κάτοχοι του 5% μιας βιομηχανίας, αντιμετωπίζουν τον Χρυσοπόδαρο (Κώστας Ρηγόπουλος), κάτοχο του 47,5% της ίδιας βιομηχανίας, ο οποίος εκμεταλλεύεται και κακομεταχειρίζεται τους εργαζόμενους. Η άφιξη της κατόχου του έτερου 47,5%, θα βοηθήσει τους δύο φίλους να ελέγξουν την επιχείρηση, αφού προηγουμένως αποκαλυφθούν οι ατασθαλίες του Χρυσοπόδαρου.

RC_Andreas
20 προβολές · 5 μήνες πριν

Γλώσσα: Ελληνικά μεταγλωττισμένο⁣✴Ντοκιμαντέρ✴ Η ψυχή (Μεταθανάτιες εμπειρίες ασθενών) Μεταγλωτισμένο

RC_Andreas
14 προβολές · 5 μήνες πριν

Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής
Προσωπικότητα εξέχουσα για την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Κωδικοποίησε το ποινικό δίκαιο και συγκρότησε βάσει νομοθετικών ρυθμίσεων φορολογικές, οικονομικές και στρατιωτικές αρχές. Υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής των τεχνών, μιας και ο ίδιος είχε λογοτεχνικές δραστηριότητες, αφήνοντας σημαντικά έργα και μια αυτοκρατορία στο ανώτατο σημείο ακμής της.

Γλώσσα: Ελληνικά μεταγλωττισμένο

RC_Andreas
16 προβολές · 5 μήνες πριν

⁣✴Ντοκιμαντέρ✴ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΝΟΥ Mind Control

RC_Andreas
5 προβολές · 5 μήνες πριν

Το συγκεκριμένο επεισόδιο της σειράς "Ο Κάτω Κόσμος" αναφέρεται στο Βασίλειο του Άδη και στους σχετικούς μύθους. Παράλληλα, προβάλλεται το σκηνικό της Θεσπρωτίας.

Η γεωγραφία της Ελλάδας απολαμβάνει ένα μοναδικό πολιτιστικό προνόμιο, ενώ σε άλλες χώρες τα βουνά είναι μόνο βουνά και τα ποτάμια απλώς ποτάμια, στην Ελλάδα πολλοί τόποι που μπορεί σήμερα να περνούν απαρατήρητοι έχουν αποτελέσει το σκηνικό των αρχαιότερων μύθων του πολιτισμού μας. Η σειρά ντοκιμαντέρ "Οι τόποι των μύθων" μας ξεναγεί στα πιο υποβλητικά τοπία της Ελλάδας, ιχνηλατώντας, μέσα από τη φύση, τη λογοτεχνία, την αρχαιολογία και τις ζωντανές μαρτυρίες των κατοίκων της, τους τόπους που ενέπνευσαν τους αρχαιοελληνικούς μύθους, τις πρώτες ιστορίες του Δυτικού πολιτισμού.

Εδώ βρίσκονται οι κορυφές του Ολύμπου και του Λυκαίου, οι ποταμοί του Άδη και τα νερά της Στυγος, οι πηγές και τα σπήλαια που κατοίκησαν οι Νύμφες, τα Ιερά και τα Μαντεία των Θεών, τα δάση και οι ακρογιαλιές που έγιναν μάρτυρες των ερώτων και των αρπαγών, οι κατοικίες τεράτων και κακούργων, τα μονοπάτια που διάβηκαν οι ήρωες, καθώς και οι πόλεις τους, οι πατρίδες τους και οι τάφοι τους. Εδώ βρίσκονται οι τόποι που πάτησε ο Ηρακλής κατά την αποπεράτωση των περίφημων Άθλων του, οι δρόμοι που βάδισε ο Θησέας στην προσπάθειά του να κερδίσει το αξίωμα του ήρωα, τα τοπία όπου ο Οδυσσέας αναγνώρισε κάποτε την πολυπόθητη πατρίδα του. Ταξιδεύοντας σε αυτούς τους τόπους, φτάνοντας πολύ συχνά σε μέρη όπου ο επίσημος τουρισμός δεν φτάνει, το κινηματογραφικό συνεργείο συνάντησε επίσης πολλούς ανθρώπους, ντόπιους, Έλληνες που ζούνε δίπλα στους ιερούς τόπους που ενέπνευσαν τους μύθους, κι άκουσε συχνά και τη δική τους εκδοχή, να μεταφέρει με συγκινητικό και παραστατικό τρόπο τις αρχαιότερες ιστορίες του κόσμου.

Η σειρά είναι γυρισμένη εξολοκλήρου σε φυσικά σκηνικά ολόκληρης της Ελλάδας. Υποβλητικοί Αρχαιολογικοί χώροι και φυσικά Ιερά σπαρμένα σε όλη την Ελληνική Γεωγραφία, από τα πιο φημισμένα ως τα πιο άγνωστα. Βουνά, ποτάμια, δάση, σπηλιές, πηγές, ακρογιαλιές, μονοπάτια και τοπία που ξεφεύγουν από τις διαδρομές του επίσημου τουρισμού. Το σενάριο είναι βασισμένο σε λογοτεχνικά έργα περισσοτέρων από εκατό αρχαίων συγγραφέων. Η πρωτότυπη μουσική είναι εμπνευσμένη από την αρχαία ελληνική μουσική και ερμηνευμένη από όργανα της εποχής εκείνης. Τέλος, επιδιώκει τις ζωντανές μαρτυρίες των σημερινών κατοίκων των μυθικών τόπων και αποτελεί μια γοητευτική περιήγηση στους πιο όμορφους δρόμους της Ελλάδας.

RC_Andreas
13 προβολές · 5 μήνες πριν

Όλοι μας έχουμε παρατηρήσει τις λεπτές ουρές των αεροπλάνων που εξαφανίζονται μετά από μερικά λεπτά. Υπάρχουν όμως και κάποια άλλα αεροπλάνα που οι ουρές τους μένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στον ουρανό που απλώνονται και καλύπτουν μια περιοχή σαν δείκτη. Γιατί το κάνουν όμως αυτό; Συστατικά τοξικά για τον άνθρωπο που αφήνονται από αυτές τις χημικές ουρές.

RC_Andreas
11 προβολές · 5 μήνες πριν

Την άνοιξη του 2012 η ActionAid πρότεινε στον Αντώνη Κανάκη να είναι αυτός που από την Ελλάδα θα ζήσει το παγκόσμιο πρόγραμμα της ActionAid ''IMMERSION'', σε ελεύθερη μετάφραση ''Βουτιά σε μια άλλη πραγματικότητα''. Το ''IMMERSION'' είναι ένα ειδικό πρόγραμμα, σύμφωνα με το οποίο καλλιτέχνες, αθλητές, τηλεοπτικές προσωπικότητες και άλλοι διάσημοι άνθρωποι από κάθε χώρα, ως πρεσβευτές της ActionAid, ταξιδεύουν σε ένα από τα πιο φτωχά μέρη του πλανήτη και βιώνουν για μερικές ημέρες τις συνθήκες υπό τις οποίες ζουν οι άνθρωποι εκεί. Στη συνέχεια με διαφορετικούς τρόπους ο καθένας, επικοινωνεί την εμπειρία του στον κόσμο, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση και κατά συνέπεια τη στήριξη του έργου της ActionAid για τον Τρίτο κόσμο. Ο Αντώνης Κανάκης αποδέχθηκε αμέσως την πρόταση κι έτσι τον Οκτώβριο του 2012 πραγματοποιήθηκε το ταξίδι του στην Αφρική και συγκεκριμένα στη Σιέρρα Λεόνε, όπου έμεινε περίπου επτά ημέρες. Ο τρόπος που διάλεξε να επικοινωνήσει αυτή την εμπειρία ζωής, όπως ο ίδιος τη χαρακτηρίζει, ήταν να κινηματογραφήσει όλο το ταξίδι, όλη την εμπειρία και να επιμεληθεί ένα ιδιαίτερο ντοκιμαντέρ, προσφέροντας παράλληλα τα έσοδα της παραγωγής από τη μετάδοσή του στο έργο της ActionAid. Για την ξεχωριστή αυτή εμπειρία του, ο Αντώνης Κανάκης δήλωσε: ''Για μένα ήταν ένα ταξίδι και ένα μάθημα ζωής που επιθυμώ να το μοιραστώ με όσους περισσότερους μπορώ. Για το ντοκιμαντέρ αυτό δουλέψαμε με πολλή αγάπη και θεωρώ ότι έχει ένα ιδιαίτερο και συναισθηματικό αποτέλεσμα. Έχω φέρει μαζί μου εμπειρίες και δυνατές εικόνες. Αφηγηματικά και βέβαια μαζί με δυνατές μουσικές, έβαλα τα δυνατά μου για να μεταφέρω αυτό που έζησα. Θα μπορούσαμε να δείξουμε τις πιο ακραίες περιπτώσεις θανάτων από λιμοκτονίες ή ασθένειες, περιπτώσεις που στην Αφρική κάθε άλλο παρά λίγες δεν είναι, αλλά προτιμήσαμε να επικεντρωθούμε στη μέση καθημερινότητα, στις συνθήκες φτώχειας δηλαδή υπό τις οποίες ζουν καθημερινά πολλά εκατομμύρια συνάνθρωποί μας στον πλανήτη. Το ντοκιμαντέρ έχει κινηματογραφηθεί σε high definition, αλλά αυτό που σίγουρα είναι σε high definition είναι τα συναισθήματα που μεταφέρει. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ActionAid για την τιμή, την ευκαιρία και την πολύτιμη βοήθεια που μου προσέφερε''. Σενάριο-Σκηνοθεσία-Κείμενα-Μουσική Επιμέλεια: Αντώνης Κανάκης, Κινηματογράφηση-Διεύθυνση φωτογραφίας: Λεωνίδας Πανονίδης -- Φώτης Ζυγούρης, Μοντάζ: Γιώργος Κατσουλιέρης -- Χάρης Κατσουλιέρης, Παραγωγή: Tony Productions.

RC_Andreas
18 προβολές · 5 μήνες πριν

Η ψυχιατρική προπαγάνδα για τον «εγκέφαλο» πουλάει καλά. Με την οικονομική τους δύναμη, οι φαρμακοβιομηχανίες ελέγχουν τους πάντες: μίντια, ιατρικές σχολές, κυβερνήσεις, γιατρούς, έτσι ώστε να διδάσκεται, να προπαγανδίζεται, να διαφημίζεται, να προωθείται και να νομιμοποιείται ένα μοντέλο σκέψης για τον άνθρωπο και τις «λειτουργίες» του που έχει αποφέρει στις φαρμακοβιομηχανίες και στους συνεργαζομένους με αυτές αμύθητα ποσά. Επισκεφτείτε τον ιστοχώρο της Επιτροπής Πολιτών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα για πρόσβαση σε ντοκιμαντέρ και πληροφορίες.
Είναι καιρός να ξυπνήσουμε. Μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Η επιστήμη έχει γίνει σήμερα ό,τι ήταν η θρησκεία κάποτε: η κουλτούρα των «έξυπνων» και ισχυρών - η ορθοδοξία της εποχής.

RC_Andreas
4 προβολές · 5 μήνες πριν

⁣✴Ντοκιμαντέρ✴ Σχιζοφρένεια (μικρου μηκους)

RC_Andreas
15 προβολές · 5 μήνες πριν

⁣✴Ντοκιμαντέρ✴ Η άρρωστη σχέση γιατρών και φαρμακοβιομηχανίας

RC_Andreas
14 προβολές · 5 μήνες πριν

⁣✴Ντοκιμαντέρ✴ Oι επιπτώσεις της Νικοτίνης και του Αλκοόλ

RC_Andreas
6 προβολές · 5 μήνες πριν

⁣✴Ντοκιμαντέρ✴ Παρενέργειες Ψυχοφαρμάκων

RC_Andreas
11 προβολές · 5 μήνες πριν

Υπόθεση: Δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, που ξετυλίγει το χρονικό προετοιμασίας της Επανάστασης του 1821, εστιάζοντας στους πρωταγωνιστές της και στη δράση τους.

Το ιστορικό αυτό ντοκιμαντέρ, μέσα από ιστορικά στοιχεία και αναπαραστάσεις, αναφέρεται στην Επανάσταση του 1821 και στον τρόπο που αυτή προετοιμάστηκε και εξαπλώθηκε σε όλη τη χώρα. Ξεκινά με τη Φιλική Εταιρεία και τον όρκο που έδιναν τα μέλη της. Η αφοσίωση και η αγάπη στην πατρίδα ήταν υπέρτατο καθήκον για όλους τους αγωνιστές.

Οι Τούρκοι ποτέ δεν πίστευαν και δεν περίμεναν ότι οι Έλληνες θα ξεσηκωθούν και θα αντιδράσουν. Ακόμη και όταν οι φήμες για την Επανάσταση διαδίδονταν. Η προσπάθεια, όμως, να καταπνίξουν το ξεσηκωμό ήταν βάναυση. Οι βιαιότητες και οι λεηλασίες δεν είχαν τελειωμό.

Ο αφηγητής περιγράφει αναλυτικά την πορεία που διέγραψε η Επανάσταση και τις πόλεις από τις οποίες πέρασε. Σιγά-σιγά, όλη η χώρα συμμετείχε ενεργά και δραστήρια στον αγώνα για την απελευθέρωση. Απλοί άνθρωποι κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια και προσέφεραν ό, τι μπορούσαν με κάθε μέσο και τρόπο.

Σκηνοθεσία: Κώστας Κατσαρόπουλος
Αφήγηση: Λήδα Δημητρίου, Άρης Γυφτόπουλος, Κώστας Ορεστιάδης

RC_Andreas
9 προβολές · 5 μήνες πριν

Υπόθεση: Τον Σεπτέμβριο του 490 π.Χ, η παραλιακή περιοχή του Μαραθώνα στην Αττική, έγινε το θέατρο της καθοριστικής μάχης ανάμεσα στους ενωμένους Έλληνες (Αθηναίοι και Πλαταιείς) και στις - αριθμητικά ανώτερες - δυνάμεις της Περσικής Αυτοκρατορίας. Ήταν μια από τις σημαντικότερες στιγμές της πρώτης περσικής εισβολής στην Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ, αφηγείται τη Μάχη του Μαραθώνα, στην οποία οι Έλληνες υπερασπίστηκαν τη πατρίδα τους και τα ιδανικά τους για Ελευθερία και Δημοκρατία, ενάντια σε φαινομενικά ανυπέρβλητες περσικές δυνάμεις, και την επακόλουθη πορεία του αγγελιοφόρου Φειδιππίδη, που ανακοίνωσε τη νίκη στην Αθήνα, 42 χιλιόμετρα μακριά και στη συνέχεια κατέρρευσε νεκρός. Μάλιστα, η αφήγηση περιλαμβάνει και το διαχρονικό πολιτιστικό αντίκτυπο του Φειδιππίδη, στη μνήμη του οποίου διοργανώνονται "Μαραθώνιοι" σ' όλη την Ευρώπη.

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στα πλαίσια της σειράς "Terra X" για το γερμανικό κρατικό κανάλι (ZDF). Σήμα κατατεθέν της σειράς ήταν πάντα οι εντυπωσιακές δραματοποιήσεις που συνδυάζουν ηθοποιούς με ψηφιακά εφέ. Το ίδιο ισχύει και σ' αυτό το επεισόδιο, ενώ κάποιος μπορεί να ξεχωρίσει τον ηθοποιό Νίκο Καλογερόπουλο ("Λούφα και Παραλλαγή") στο ρόλο του Μιλτιάδη.

Πρωτότυπος Τίτλος: Marathon - Der lange Lauf nach Athen
Σκηνοθεσία: Jens Dücker

RC_Andreas
5 προβολές · 5 μήνες πριν

Υπόθεση: Βολοκολάμσκ, Ρωσία. Είτε πρόκειται για τη Μάχη της Μόσχας, του Στάλινγκραντ ή του Κουρσκ, η Σοβιετική Ένωση αντιστάθηκε στους Γερμανούς με όλες της τις δυνάμεις: Εκατομμύρια άντρες, γυναίκες αλλά και παιδιά πήραν ενεργά μέρος στον πόλεμο, όχι μόνο στα εργοστάσια αλλά και στην πρώτη γραμμή του πυρός.

Με τη βοήθεια των ειδικών και των ιστορικών, οι τηλεθεατές θα ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο, θα ζήσουν σπουδαία ιστορικά γεγονότα με τις ζωντανές αναπαραστάσεις μέσα στο ευρύτερο ιστορικό τους πλαίσιο.

Πρωτότυπος Τίτλος: L'histoire dans la peau: La bataille de Moscou
Σκηνοθεσία: Nicolas Lévesque, Pascal Carron
Αφήγηση: Λάζαρος Δημητριάδης

RC_Andreas
7 προβολές · 5 μήνες πριν

Υπόθεση: Στις 29 Σεπτεμβρίου 1942 μία ομάδα αποτελούμενη από δώδεκα κομάντος, με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Έντι Μάιερς και τον ελληνομαθή ταγματάρχη Κρις Γουντχάουζ, έπεσε με αλεξίπτωτα στην περιοχή της Γκιώνας. Σκοπός τους, να έλθουν σε επαφή με Έλληνες αντάρτες και να υλοποιήσουν την «Επιχείρηση Χάρλινγκ», που είχε σχεδιάσει το Συμμαχικό Στρατηγείο στο Κάιρο. Το σχέδιο συνίστατο στην ανατίναξη μιας από τις τρεις γέφυρες Παπαδιάς, Ασωπού και Γοργοποτάμου, ώστε να ανακοπεί ο εφοδιασμός του Ρόμελ στο Ελ Αλαμέιν. Όμως, κάτι τέτοιο θα ήταν αδύνατο δίχως τη συμμετοχή και των δύο μεγαλύτερων αντιστασιακών οργανώσεων, του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ.

Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου ήταν μία από τις μεγαλύτερες πράξεις δολιοφθοράς κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Υπήρξε αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων αντιστασιακών οργανώσεων, του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, υπό την υψηλή καθοδήγηση των βρετανών κομάντος. Αν και λόγω της καθυστέρησης που προκάλεσαν οι συνεχείς αρνήσεις του Άρη Βελουχιώτη (υπηρεσιακού αρχηγού του ΕΛΑΣ) να έλθει σε επαφή με τους σαμποτερ, μετριάσε τον στρατηγικό της ατίκτυπο, προκάλεσε τον θαυμασμό όλης της κατεχόμενης Ευρώπης και έδωσε κουράγιο στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.


Στο παρόν Ντοκιμαντέρ του History Channel, μέσω δραματοποιήσεων, ψηφιακών αναπαραστάσεων και της αυθεντικής μαρτυρίας του ταγματάρχη Κρις Γουντχάους, αναπλάθει με ακρίβεια τα επιχειρησιακά γεγονότα και τον αντίκτυπο της ανατίναξης. Αν και δε γλιτώει ορισμένες υπεραπλουστεύσεις, όπως να αναφέρει τον ΕΔΕΣ ως "Δημοκρατική" και τον ΕΛΑΣ ως "Κομμουνιστική" οργάνωση (ειδικά ο 2ος έκρυβε επιμελώς από τα μέλη του τη σχέση του με το ΚΚΕ, και ο 1ος είχε σοσιαλιστικό-δημοκρατικό χαρακτήρα), αποτελεί μια ενδιαφέρουσα και αντικειμενική απόδοση το κορυφαίου γεγονότος της Εθνικής Αντίστασης.

Πρωτότυπος Τίτλος: History's Raiders: The Bridge over the River Gorgopotamus / SOE and the Gorgopotamus Bridge
Σκηνοθεσία: Jonathan Martin

RC_Andreas
6 προβολές · 5 μήνες πριν

Υπόθεση: Τζακ ο Αντεροβγάλτης είναι ένα ψευδώνυμο που δόθηκε σε έναν αγνώστου ταυτότητας δολοφόνο ο οποίος δρούσε στην περιοχή Whitechapel του Λονδίνου το φθινόπωρο του 1888. Τα θύματα ήταν γυναίκες οι οποίες έβγαζαν χρήματα ως πόρνες. Οι φόνοι συνέβαιναν σε δημόσιους χώρους την νύχτα ή τα ξημερώματα. Ο λαιμός των θυμάτων ήταν κομμένος και το σώμα ήταν ακρωτηριασμένο. Γρήγορα το όνομα του έγινε συνώνυμο του τρόμου και των κατά συρροή δολοφόνων. Κανένας ποτέ δεν έμαθε ποια ήταν η πραγματική του ταυτότητα αλλά και ποιος ήταν το κίνητρο των δολοφονιών του.

Τώρα το εξαιρετικό Ντοκιμαντέρ του National Geographic προσπαθεί να ρίξει φως στην μυστηριώδη υπόθεση, εστιάζοντας στους δυο πιθανούς υπόπτους, τον καλλιτέχνη Walter Sickert και των αποκρυφιστή Robert D'Onston Stephenson.

Το Ντοκιμαντέρ υιοθετεί μια μοντέρνα αφήγηση μέσω της εκτενούς κινηματογράφησης και των ειδικών εφέ χωρίς όμως να χάνει το ερευνητικό ύφος που έχει κάνει χαρακτηρίζει τις παραγωγές του National Geographic.

Από την σειρά Ντοκιμαντέρ του National Geographic: Is It Real?

Πρωτότυπος Τίτλος: Is It Real? Jack the Ripper
Βαθμολογία IMDb: 7/10

RC_Andreas
9 προβολές · 5 μήνες πριν

Υπόθεση: Δημοκρατία της Βαϊμάρης, 1931. Ο Φριτς Λανγκ είναι ένας διάσημος σκηνοθέτης του βουβού κινηματογράφου, με διεθνείς επιτυχίες όπως "Μετρόπολις" και "Νιμπελούγκεν". Αισθάνεται, όμως, πως η τέχνη του, που βρίσκεται πια στη νέα αποχή του "ομιλόντος κινηματογράφου" τον έχει ξεπεράσει. Κάνοντας έρευνα για τη νέα του ταινία, με επίκεντρο έναν ψυχρό δολοφόνο παιδιών, αρχίζει να αισθάνεται παράξενα και να βρίσκει κοινά μεταξύ του δολοφόνου και του ίδιου του του εαυτού.

Ο Αυστριακός Φριτς Λανγκ (1890-1976) είναι για πολλούς ο πατέρας του σύγχρονου γερμανικού κινηματογράφου και δίχως αμφιβολία μία από τις μεγαλύτερες μορφές της παγκόσμιας κινηματογραφίας. Αυτό το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ, με στοιχεία φιλμ-νουάρ, εστιάζει στην προσωπικότητα του Φριτς Λανγκ με φόντο τα γυρίσματα του θρυλικού αστυνομικού θρίλερ «Μ – Ο Δράκος του Ντίσελντορφ» (Μ – 1931).

Πρόκειται για ενδιαφέρουσα προσέγγιση που δεν εστιάζει μόνο στον ίδιο τον σκηνοθέτη αλλά και στο κινηματογραφικό είδος που "υπηρέτησε". Αν και παίρνει ορισμένες ελευθερίες για να αποκτήσει μια πιο αστυνομική πλοκή, η ταινία παρουσιάζει τον καλλιτέχνη χωρίς ωραιοποιήσεις. Ο σπουδαίος σκηνοθέτης ήταν μεγαλοφυία, αλλά και εγωπαθής, μανιακός του σεξ και σαδιστής. Η βία και ο έρωτας έπαιξαν σημαντικό ρόλο σε όλη του τη ζωή.

Στη Βιέννη έβλεπε την πολυαγαπημένη Εβραία μητέρα του να υποφέρει εξαιτίας του βίαιου πατέρα του. Στρατιώτης στη Γαλικία έζησε όλη τη φρίκη του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, ενώ νεαρός σκηνοθέτης στο Βερολίνο κατηγορήθηκε ότι σκότωσε τη γυναίκα του.

Ο Φριτς Λανγκ ερευνά το «Κακό» μέσα του και στην ανθρώπινη ψυχή γενικότερα, και την παρηκμασμένη Δημοκρατία της Βαϊμάρης του 1931.

Πρωτότυπος Τίτλος: Fritz Lang
Βαθμολογία IMDb: 6,3/10
Σκηνοθεσία: Gordian Maugg
Πρωταγωνιστούν: Heino Ferch, Johanna Gastdorf, Thomas Thieme, Lisa Friederich, Samuel Finzi, Michael Mendl, Philipp Baltus, Alice Gruia

RC_Andreas
6 προβολές · 5 μήνες πριν

Υπόθεση: Η Μάχη του Χέιστινγκς διαδραμάτισε τεράστιο ρόλο στην Ιστορία της Αγγλίας και γιορτάζεται η επέτειος των 950 χρόνων από τη διεξαγωγή της. Άντρες και γυναίκες από κάθε γωνιά της Αγγλίας καταφτάνουν για να λάβουν μέρος στην αναπαράσταση, ως Νορμανδοί και Σάξονες. Μέσα σε ένα ντεκόρ μεσαιωνικό αναβιώνει η μεγαλειώδης μάχη με λόγχες, άλογα και τόξα στην πρώτη γραμμή.

Ανακαλύψτε την καθημερινή ζωή του παρελθόντος με τη βοήθεια εθελοντών που τα αναπαριστάνουν! Πλησιάστε την Ιστορία σε ανθρώπινη κλίμακα.


Με τη βοήθεια των ειδικών και των ιστορικών, οι τηλεθεατές θα ταξιδέψουν πίσω στο χρόνο, θα ζήσουν σπουδαία ιστορικά γεγονότα με τις ζωντανές αναπαραστάσεις μέσα στο ευρύτερο ιστορικό τους πλαίσιο.

Πρωτότυπος Τίτλος: L'histoire dans la peau: La bataille de hastings
Σκηνοθεσία: Nicolas Lévesque, Robert Tremblay
Αφήγηση: Βασίλειος Παπαδόπουλος

RC_Andreas
8 προβολές · 5 μήνες πριν

Υπόθεση: Ο Ντέιβιντ Κόρνουελ που πήρε το ψευδώνυμο "Τζoν Λε Καρέ", υπήρξε μυστικός πράκτορας στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου και έγινε εκατομμυριούχος γράφοντας μυθιστορήματα κατασκοπείας που αποκάλυπταν την πιο βρώμικη πλευρά του κόσμου μας.

Γιός τυχοδιώκτη, διπλωμάτης που σπούδασε Συγκριτική Λογοτεχνία, ο 75χρονος σήμερα Λε Καρέ, αποτύπωσε στα 20 ως τώρα μυθιστορήματά του την τρομερή ψυχροπολεμική πραγματικότητα και την ακόμα πιο τρομερή μετα-ψυχροπολεμική κατάσταση που την διαδέχτηκε.

Είναι ένας διανοούμενος που απεχθάνεται τη δημοσιότητα, που έχει αρνηθεί να παρασημοφορηθεί από τη βασίλισσα της Αγγλίας, και ακόμη έχει κατέβει στους δρόμους του Λονδίνου να διαδηλώσει κατά του πολέμου στο Ιράκ.

Ανάμεσα στα μυθιστορήματα που έχει δημιουργήσει - πολλά μεταφέρθηκαν με επιτυχία στο Κινηματογράφο και τη τηλεόραση - είναι και «Ο Κατάσκοπος που γύρισε απ το κρύο», «Η μικρή τυμπανίστρια», «Ο επίμονος κηπουρός» και «Ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι».

Εδώ παρακολουθούμε ένα τηλεοπτικό αφιέρωμα της Ε.Ρ.Τ., στα πλαίσια της εκπομπής "Οι κεραίες της εποχής μας". Ο Τζον Λε Καρέ μιλάει στη κάμερα της Ε.Ρ.Τ. για τη καριέρα του ως συγγραφέας και ως κατάσκοπος, για το λογοτεχνικό του έργο, τον κόσμο της κατασκοπίας, και αποκαλύπτει πως απέκτησε το διάσημο ψευδώνυμό του.

Σκηνοθεσία: Ηλίας Δημητρίου
Παρουσίαση: Μικέλα Χαρτουλάρη, Ανταίος Χρυσοστομίδης

Περισσότερα